Vulnerability Scans

Inzicht

Krijg inzicht in de kwetsbaarheden van uw IT omgeving.

Heldere rapportages

Elk van onze vulnerability scans wordt opgeleverd met heldere rapportering,

Best-in-class

Onze vulnerability scans worden uitgevoerd vanuit een speciaal ontwikkeld systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van wereldwijd erkende software en leverancies.

Gedegen advies

Naast de rapportages en inzichten die u verkrijgt na het uivoeren van een vulnerability scan, krijgt u van ons ook een overzicht hoe deze kwetsbaarheden op te lossen. 

Wat is een vulnerability scan? Hoe kan deze organisaties helpen?

Verantwoordelijkheid van IT

Binnen IT afdeling worden vaak systemen ontworpen en geimplementeerd. Echter is het een taak van IT om dit op een veilige manier te ontwikkelen en ook up-to-date te houden. Echter omwille van tijdsgebrek lukt dit niet altijd. Een vulnerability kan hierbij een ideaal instrument zijn.

Stap 1, richting een veilige IT omgeving

IT security heeft in het verleden niet altijd de aandacht gekregen die het verdiende. Echter in de moderne wereld, is deze een noodzaak geworden. De eerste stap, naar een veiligere IT omgeving is om inzichten te verkrijgen via een vulnerability scan. 

Check van de huidige omgeving

Een vulnerability scan maakt als het ware een foto van de huidige IT omgeving. Hierbij worden dan ook alle kwetsbaarheden in kaart gebracht.

Bekende kwetsbaarheden en best-practices

Tijdens een vulnerability scan wordt gebruik gemaakt van geautomatiseerde systemen, welke de meest bekende kwetsbaarheden en best-practices bevatten in het kader van IT beveiliging. Denk hierbij aan verouderde versies, bekende lekken of coderings fouten.

Inventarisatie en identificatie

Vaak komen er bij een vulnerability scan ook nog andere zaken aan het licht. Tijdens een scan worden alle systemen in kaart gebracht. Ook vaak systemen waarvan men vaak niet eens meer wist dat deze nog actief waren.

Uitvoeren op regelmatige basis

IT staat niet stil. Continue worden er nieuwe kwetsbaarheden gevonden, worden er nieuwe systemen geimplementeerd of voert men veranderingen door in systemen. Het is daarom aan te raden om op periodieke basis een vulnerability scan uit te laten voeren.

Meer weten?

Meer weten over onze vulnerability scan? Of wilt u er eentje aanvragen? Neem dan nu contact met ons op!

DutchEnglish