Security Assessments

Steeds meer bedrijven zijn het doelwit van cyberaanvallen. Dit is ook niet verwonderlijk aangezien steeds meer business ook digitaal gaat. In de meeste ICT systemen zijn al heel wat beveiligingsmaatregelen getroffen. Maar hoe weet u nu of deze effectief zijn? En of deze wel juist geconfigureerd zijn? Door middel van een Security Audit krijgt men meer inzicht in de huidige stand van zaken.

Voor wie en wat?

KMO: De tijd dat alleen grote ondernemingen doelwit waren van cyber aanvallen is voorbij. Ook steeds meer KMO’s zijn doelwit van aanvallen. Zeker omdat deze in verhouding vaak minder budget hebben voor IT Security, zijn deze in de ogen van kwaadwillende een makkelijk doelwit. Aangezien wij partner zijn van de KMO portefeuille kunt u zelfs een deel van de gemaakte kosten terug recupereren!

Rapportages: Na elke Scan/Audit krijgt u van ons een overzichtelijke rapportage. Deze bevat niet alleen de bevindingen van de assessment, maar ook concrete verbetervoorstellen die direct in de praktijk ingebracht kunnen worden.

Periodiek: De strijd in het IT security landschap staat niet stil. Het is best dat u daarom op periodieke momenten een security audit laat doen van uw omgeving. Afhankelijk van uw bedrijf en de business behoeften doet u dit best 1 tot 2 keer per jaar. Neemt u bij ons een managed security service af? Dan zit deze vaak in inbegrepen in uw pakket!

Overnames, Fusies en partnerships: Tijdens deze processen wordt er vaak niet stil gestaan bij de impact op IT security. Security is alleen maar zo sterk als zijn zwakste schakel. Het beste is daarom tijdens deze processen ook een scan te doen van de tegen partij, om er zeker van te zijn dat hier geen onverwachte verassingen naar voren komen.

Hoe?

Assessments/audits zijn er in allerlei vormen en maten. Ook wordt bij de verschillende soorten assessments/audit gebruikt gemaakt van verschillende soorten tools. Bij Maas Consultancy maken wij dan ook gebruik van breed gebruikte en in de Security Industrie algemeen geaccepteerde standaarden en tools. Zo wordt er ook regelmatig gebruikt gemaakt van rapportages van Forrester, Gartner en Microsoft om onze oplossing op top niveau te kunnen houden.

Kies je voor een Security Assessment, dan brengt een gecertificeerde consultant in 5 dagen in kaart wat de status van security is binnen jouw organisatie. De uitkomst hiervan wordt gekoppeld aan een aantal meetbare en direct implementeerbare acties. Hierbij wordt gekeken naar infrastructuur, apps, data en identity. Daarnaast wordt doormiddel van interviews en questionaires gesproken met business stakeholders om ook de bedrijfsbehoeften in kaart te brengen en mee te nemen in deze assessment. Risico’s worden geidentificeerd en ¬†advies wordt gegeven hoe je technologie kunt inzetten om deze risico’s af te vangen.

Speciaal voor KMO’s hebben wij een 101-quickscan ontwikkeld, welke binnen 1 dag uitgevoerd kan worden. Zo bespaart u dus een hoop tijd en geld!

Partners

Onze assessments zijn powered door

Assessment aanvragen?

DutchEnglish