Cloud & Data Center Security

Traditionele security oplossingen bieden bescherming door een IT omgeving van de buitenwereld af te schermen. Denk hierbij aan een firewall. Deze aanpak voldoet niet meer in een cloud-first wereld. bekijk zelf hieronder wat wij bij Maas Consultancy aan u kunnen bieden!

De moderne werkplekken (Microsoft 365) en datacenters (Azure) worden aaangedreven door de cloud, welke van overal te benaderen is. Deze diensten dienen dus vanaf de grond af aan (Security-by-design) secure te zijn. Hierbij dient goed nagedacht te worden over identities, apparaten, applicaties en data.

Vroeger stelde men wel vaker de vraag of er iets gebeurd. Tegenwoordig is dit niet meer voldoende. In een cloud wereld dient men er vanuit te gaan dat er altijd iets kan gebeurden. Men noemt dit een “assume breach” instelling. Het is hierbij belangrijk 24/7 klaar te staan wanneer er iets gebeurd.

Microsoft biedt veel security maatregelen aan om cloud omgevingen veilig te houden. Echter is de cloud een “shared responsibility” oplossing. De diensten zijn er, maar moeten wel nog geconfigureerd worden door de organisatie. Ook het juiste gebruik en opvolging hiervan dient door de organisatie te gebeuren.

Cloud Security & Data Center

Maas Consultancy biedt u als klant de mogelijkheid om uw diensten in ons (Cloud) datacenter te hosten (powered by Azure). Deze diensten zullen dan beschermd worden door de laatste en innovatieve security maatregelen van Microsoft voor een maximale bescherming (en wij dus voor jou de shared responsibility voor rekening nemen). Daarnaast zorgt gekwalificeerd en gecertificeerd personeel voor 24/7 detectie en opvolging van security incidenten. Op deze manier hoeft u als klant geen eigen SoC op te zetten.
Heeft u zelf al diensten gehost in Azure? Ook dit is geen probleem. Onze consultants kunnen deze omgevingen dermate inrichten dat deze secure en compliant zijn in het kader van uw bedrijfsvoering.

 

Hybrid Cloud
Naast deze cloud oplossingen, zijn er ook hybride modellen mogelijk. In onze Security sectie, is onze visie weer gegeven over managed security. Deze visie passen wij toe op alle fronten. Of uw omgeving nu in de Cloud, bij uzelf of in een hybride model draait.

Wat beschermen wij?

Wij bieden bescherming voor de Moderne Werkplek (Microsoft 365) en het Moderne Hybrid datacenter (Azure) middels de laatste Microsoft Security diensten. In onderstaande afbeelding wordt weergegeven welke diensten wij inzetten. Tijdens de onboarding fase kijken wij welke diensten al actief zijn op jullie omgeving en welke nog toegevoegd moeten worden. Uiteraard nemen wij ook de licentiekosten mee in dit advies. Dit alles gebeurd met behulp van assessments en advies op maat. Op deze manier kunnen wij perfect bepalen welke diensten het meest van toepassing zijn voor elke situatie. Mogelijk bent u namelijk nog niet zo ver dat alle diensten voor u van toepassing zijn.

Onze 4 werkingsprincipes

Beschermen

Op basis van het security beleid, voorzien wij jouw omgeving continu van de laatste security features en zorgen voor een veilige inrichting. Wij denken na over de impact van nieuwe security ontwikkelingen en zullen deze met het oog op de organisatie doorvoeren. Deze worden zorgvuldig begeleid vanuit change management processen.

Detecteren

Ons security team (vanuit ons Security Operations Center) monitort jouw omgeving 24/7 op aanvallen en virussen. Gedetecteerde dreigingen worden beoordeeld door onze security analisten en waar nodig wordt ingegrepen. Hiervoor gebruiken wij geavanceerde threat detection tools en in-huis ontwikkelde draaiboeken. Aangezien wij dagelijks bezig zijn met security, informeren we je pro-actief bij wereldwijde uitbraken. Ook wordt er gebruik gemaakt van automatisatie en AI. Zo worden soomige dreigingen al automatisch opgelost!

Respons

Om jou compleet te ontzorgen, staan wij 24/7 paraat om in te grijpen waar nodig. Niet alleen isoleren wij gebruikers, systemen en data maar doen ook de nodige communicatie en brengen de nodige instanties op de hoogte (alleen als dat echt nodig is). Mocht er ondanks alles toch een datalek ontstaan door hackers en/of medewerkers, kunnen wij dit lek beoordelen en proactief reageren.

Evaluatie

Regelmatig voeren wij assessments door in onze eigen omgevingen. Zo kunnen wij er voor zorgen dat ook onze omgevingen tip-top in orde zijn. Naast deze assessments, doen wij ook evaluaties over de security incidenten van de afgelopen tijd. Door een grondige evaluatie door te voeren, over alle organisaties heen, kunnen wij er voor zorgen dat dezelfde incidenten geen twee keer plaats vinden. Je krijgt dus niet alleen bescherming voor jou alleen, maar ook bescherming die gebaseerd is op ervaringen met andere organisaties.

Meer weten?

Neem dan nu contact met ons op!

DutchEnglish