IT-Architectuur

De ict in een organisatie is vaak organisch gegroeid, niet zelden in silo’s. Beslissingen werden gemaakt op basis van budget en niet op basis van prioriteit of toekomstige groei. IT-architectuur gaat verder dan alleen je hardware en je software. Het gaat ook over de bedrijfsprocessen die door het IT-beleid ondersteund worden. 

Architectuur

Wat is IT-architectuur?

Kort samengevat is de IT-architectuur een manier om inzicht te krijgen en structuur aan te brengen in het IT-beleid van een organisatie. Daarnaast geeft zo’n architectuur je de kans om deze te besturen op de correcte manier.

Hoe groter het belang van IT in jouw organisatie, hoe meer impact ze heeft op de bedrijfsprocessen of zelfs op de diensten van de organisatie. Een gedegen IT-Architectuur dus ook dienen om jouw toekomstige bedrijfsdoelen te behalen, nieuwe markten te openen (Bijv: een webshop) of extra waarde te bieden (Bijv: snellere dienstverlening door optimalisatie of automatisatie).

Framework

TOGAF

Bij Maas Consultancy werkt men graag via het TOGAF framework. Het TOGAF framework is een methode en standaard voor het ontwikkelen en beheren van IT Architectuur. TOGAF staat voor ‘The Open Group Architecture Framework’. Het TOGAF framework is een open standaard, beheerd door de Open Group. Het is de meest gebruikte set aan best practices en guidelines voor het plannen, ontwerpen implementeren en de governance van IT architectuur.

Het TOGAF framework is een methode die door veel bedrijven en organisaties toegepast. De Open Group geeft aan dat het TOGAF framework door 80% van de top 50 Global Companies en door 60% van de Fortune 500 bedrijven wordt gebruikt. Binnen de BeNeLux zijn ook steeds meer bedrijven via deze bewezen methode aan het werk om controle te krijgen over hun IT-landschap.

Meer over IT-Architectuur weten?

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen met IT-architectuur vraagstukken?

Neem dan nu contact met ons op!

DutchEnglish