February 6, 2019

Mobile device management

Mobile Device Management (MDM) en Mobile Application Management (MAM) zijn termen die steeds vaker voorbij komen in de zakelijke ict.

Maar wat is het en wanneer heb je het nodig?

Bij Mobile Device Management (MDM) draait het om het beheer van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf of organisatie in omloop zijn. Daarbij is er aandacht voor het beheer van de software (bijvoorbeeld updates en upgrades van apps), instellingen (configuratie) en gebruikersrechten en beveiligingsbeleid.

Daarnaast wordt met de toename van het gebruik van mobiele apparatuur en apps op de werkvloer het applicatiebeheer steeds belangrijker. Zeker bij grote organisaties. Mobile Application Management (MAM) is de discipline die zich specifiek richt op het beheer van de software op de mobiele apparatuur.

Zo wordt het mobiele apparaat soms softwarematig opgedeeld in een zakelijke en privé-omgeving om te voorkomen dat bedrijfsgegevens weglekken tijdens privégebruik van de apparatuur.

Wij van Maas Consultancy BVBA helpen u de beste keuze te maken voor uw omgeving. Een MDM oplossing hoeft in eerste instantie niet duur te zijn!

Vaak zijn een aantal basis functionaliteiten al voldoende om mee van start te gaan!