January 18, 2019

Mail en Office 365

Mail is een van de meest gebruikte vormen van communicatie. Natuurlijk wilt u hier een betrouwbaar systeem. Onze mail oplossing op basis van Office 365 (O365) haalt voor u het beste naar boven!

Wat is Office 365?

Microsoft Office 365 is een verzameling van internet-diensten, bedoeld voor bedrijven, thuisgebruik en het onderwijs. Deze internetdiensten worden deels aangeboden als online diensten, deels als applicaties op desktop-pc, tablet en telefoon en als combinatie van beide. De applicaties op desktop / pc is vergelijkbaar met het kantoorpakket Microsoft Office met het verschil dat men via Office 365 altijd de beschikking heeft over de meest recente versie.

Wat zit er in Office 365?

Onderstaand is een schematische weergave van de huidige onderdelen in Office 365. Zoals te zien is, is het veel meer dan alleen het Office pakket en mail.

Doelgroepen

Office 365 richt zich op vijf doelgroepen: thuisgebruik, kleine bedrijven, grote bedrijven, overheid en het onderwijs. Er zijn vijf verschillende formules beschikbaar:

  • 365 for Home: bedoeld voor thuisgebruik;
  • 365 for Small business: bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf;
  • 365 for Enterprises: bedoeld voor de grootzakelijke markt;
  • 365 for Government: bedoeld voor overheidsinstellingen;
  • 365 for Education: bedoeld voor onderwijsinstellingen die de diensten kunnen aanbieden aan hun studenten of leerlingen.

Consutlancy & advies

Maas Consutlancy BVBA helpt bedrijven de transitie te maken naar Office 365. Hierbij wordt eerst een assesment gemaakt van de huidige omgeving. Daarna wordt er een ontwerp gemaakt met de nodige test plannen en runbooks om uw bedrijf naadloos te migreren naar Office 365. Niet alleen wordt er aandacht besteed aan het technische plaatje, maar ook aan communicatie en onboarding van uw eindgebruikers.

Ondertussen hebben wij hier een ruime ervaring mee opgebouwd. We mogen dan ook met trots zeggen dat wij al meer dan 500.000 mailboxen hebben mogen migreren richting Office 365.